DSC_0004 petita

Joan Ruiz Luna, tercera generació al front de Tallers Joan Ruiz, va ser professor d’Electrònica de l’Automòbil a l’Institut Sgle XX de Terrassa. Té una sòlida formació acadèmica en aquesta especialitat.Però, com per molts professionals sabadallencs, la seva millor escola ha estat l’històric taller familiar que molts encara coneixen com a «Cal Martí de les Bateries».

L’evolució de l’automoció ha donat cada cop més relleu a l’electrònica, sobretot des de que fa trenta anys, es van començar a generalitzar i perfeccionar els sistemes d’injecció electrònica en els motors i altres tecnologies en les direccions, o els frenats, amb l’ABS com a nom més conegut. Als Tallers Joan Ruiz, fundat el 1924, ho viuen des dels inicis.

Pere Martí, fundador del taller, va ser un dels primers pèrits electricistes que a Catalunya van aplicar el seu saber, als llavors incipients automòbils. Fill de Vilafranca del Penedès, però casat amb la sabadallenca Pepita Cusidó, va crear el taller, en el que fins llavors era una quadra amb magatzem de gra. A més de fabricar i reparar bateries, va idear i construïr carregadors de bateries, voltímetres, etc…

Com altres operaris que després es van establir per compte propi, Joan Ruiz Sánchez hi va entrar d’aprenent, però va acabar agafant el traspàs del taller. Pel domini en l’electrònica, la innovadora multinacional Bosch, li va encomanar el seu servei oficial a Sabadell. I ara segueix el seu fill, Joan Ruiz Luna.

DSC_0016 copiaRebut fet pel fundador del taller, Pere Martí, datat del 1949.

Feu clic sobre l’imatge per veure en tamany complert aquest històric document.

DSC_0019 petita

 Trofeig concedit pel Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província a Joan Ruiz Pare.